Over Nutshell Kids

Anne

Leuk dat je op mijn website rondkijkt! Je bent benieuwd naar wie ik ben, dus laat ik me even voorstellen. Ik ben Anne van Nutshell Kids, een in Den Haag (Nederland) gevestigd textielbedrijf.

Anne

Ik ben moeder van twee meisjes, ontwerp en maak de Nutshell Kids producten. Ik studeerde Textiel en Mode aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. Nieuwsgierig als ik ben, bewandelde ik vele andere creatieve paden voor ik weer neerstreek bij mijn roots; het ontwerpen van kleding. Mede door de komst van mijn dochters, die mijn inspiratie zijn, richt ik me op kleding en accessoires voor kinderen. Ik creëer heel graag, maar niet ten koste van de aarde.

Jet

Ook moeder van twee meisjes, is de helpende hand. In de breedste zin van het woord, want ze helpt bij het maken van de producten als handen tekort schieten. Maar ook ontfermt ze zich over de marketing kant; zorgt ze dat iedereen die het weten moet, weet van het bestaan van Nutshell Kids. Ook zij bewandelde vele creatieve paden voor ze weer neerstreek bij haar roots; communicatiestrategieën. Het mooiste aan de samenwerking tussen deze twee bevlogen moeders is dat ze elkaar aanvullen en veel van elkaar leren.

Onze producten

Kinderen houden van spelen en ik houd van spelende kinderen. Ik vind het belangrijk dat ze zich volledig vrij voelen in hun spel en door niets gehinderd worden. Ook niet door hun kleding dus. Daarom maak ik kleding van alleen natuurlijke materialen waar ze zich vrij in kunnen bewegen. Rokjes die fladderen en niet in de weg zitten bij het klimmen in bomen. Blousjes die niet trekken als je danst op Kinderen voor Kinderen. En een MeeGroei salopette waarvan je zou vergeten dat je ‘m aan hebt. Alle kleding is met zorg ontworpen én gemaakt in Nederland. De collectie van Nutshell Kids is niet aan seizoenen gebonden. De kleuren zullen af en toe wisselen en er zullen producten toegevoegd worden, maar zowel in de winter als in de zomer blijft de collectie hetzelfde. Nutshell Kids werkt veel op bestelling. De reden hiervan is dat ik een zo klein mogelijke voorraad wil om overschot te voorkomen. Kleding die ademt, tegen een stootje kan en toch soepel aanvoelt. Oftewel duurzaam, luchtig en comfortabel.

Duurzaam en lief voor de natuur

Alle Nutshell Kids kleding en accessoires zijn ontworpen en gemaakt met liefde, met veel aandacht voor detail en met het oog op de toekomst van onze kinderen. Zo maak ik de producten zelf thuis en probeer details zoals knopen uit tweedehands winkels te halen. Daarnaast gebruik ik alleen natuurlijke materialen zoals linnen, katoen en wolvilt. Omdat duurzaam een breed begrip is en niet een kwestie van boxjes afvinken, heb ik mezelf als doel gesteld om over 5 jaar een geheel duurzaam proces te hebben. Van de stof die ik gebruik, tot het afleveren van jouw bestelde pakket. In de tussentijd ben ik zo transparant mogelijk. Mocht je toch nog vragen hebben, dan beantwoord ik die met veel liefde.

Anne